Groep 7

Verslag 2017 

Dit jaar hebben we heel veel gedaan en daarover gaan we jullie wat vertellen:

We hebben met heel de school meegedaan aan een thema over lezen. De biebband kwam op bezoek en we moesten centimeters lezen. Dat houd in dat je bij elke bladzijde een centimeter mocht kleuren.

Ook is groep 7 op de fiets naar een boerderij in Maasland geweest, om daar dingen te leren over de boerderij. Zo deden we een speurtocht en mochten we een koe melken. En er waren ook hele schattige dieren zoals: katjes, lammetjes, kalfjes (die aan onze handen gingen zuigen) en schapen.

En natuurlijk zijn we op kamp geweest met groepen 5,6 en 7. We deden een speurtocht, Levend Stratego en het Zweedse Renspel. In de avond, toen het al donker was, heeft meester Kees een spookverhaal verteld en zijn we daarna een wandeling gaan maken door het bos. Na het spookverhaal hadden we een spelletjesavond en toen dat afgelopen was gingen we naar bed. Het was super gezellig!

In Februari was er ook weer carnaval. Helaas kon de optocht niet door gaan. Maar we hadden wel een clown die allemaal liedjes draaide en ook weer een spellencircuit.

Alle kinderen hebben zich in het zweet gelopen voor de actie van Daniel den hoed. Dat is een stichting die geld ophaalt voor mensen met de ziekte Kanker. Door zoveel mogelijk rondjes te lopen in 10 minuten hebben we met heel de school ongeveer      € 4630 opgehaald.

Ook zijn we dit jaar gaan bowlen met groep 6 en 7 bij Dok 99. We gingen daarnaartoe op de fiets (dat best wel chaotische was). Toen we bij de Dok 99 binnen waren moesten we verschillende groepjes maken om in mee te bowlen.  

Elk jaar doen groep 7 en 8 een verkeersexamen. Groep 7 doet hem op een blad en groep 8 moet zelf een rondje fietsen door Vlaardingen Centrum. Eerst zijn we goed gaan oefenen en in groep 7 is iedereen geslaagd! J

Dit jaar hebben we extra veel aandacht besteed aan de week van het geld. In de school kwam de vader van Max, Maartje, Guus en Florijn vertellen over zijn baan bij de Nederlandsche Bank. Hij vertelde ons dingen over de bank zelf en hoe je kan zien of het geld echt is of nep.               

Dit verslag is gemaakt door: Max, Floor en Meinke uit groep 7     

Scholen:
© 2014 -  IKC  't Palet Locatie Centrum
Gedempte Biersloot 3 d,  3131 HJ, Vlaardingen - Telefoon: (010)4342697 - E-mail: directie.centrum@palet.info