Nieuws uit Groep 2/3 C


De eerste weken van het schooljaar zitten er al weer op! We zijn een hele gezellige groep, die heel enthousiast is, die elkaar graag helpt en met veel plezier samenspeelt. Op momenten dat groep 3 ook wat mag kiezen van het planbord, zien we dat de kinderen van groep 2 en groep 3 door elkaar gaan spelen. Dat is erg leuk om te zien! Belangrijke punten waar we aan werken zijn rustig werken, hoe gaan we met elkaar om, samen delen, samen spelen en goed naar elkaar luisteren.

Bij groep 2 zijn we veel bezig met tellen, getallen, aantallen in 1 keer zien (zoals bijv. 6 op de dobbelsteen), we hebben veel gestempeld, we hebben het woord opa of oma geborduurd, we hebben woorden met de letter g (van grootouders) verzonnen en zijn bezig met boekjes “lezen”, er zijn zelfs al een paar kinderen die al een stukje voor kunnen lezen.  We zien dat groep 2 het soms erg leuk vindt om met onderdelen van de leesles van groep 3 mee te kijken. Ook knutselen we veel, werken we met de werkjes uit de kast en spelen we in de hoeken.

Groep 3 gaat na de herfstvakantie alweer beginnen aan het derde boekje van lezen. Elke week leren we weer 1 of 2 nieuwe woorden en letters. Deze kern ging het over ons eigen lichaam en hebben we de volgende letters en woorden geleerd: teen, neus, oog en buik. In kern 3 komen de volgende woorden en letters aanbod; doos, poes, koek, ijs en zeep. Elke week krijgen de kinderen woordrijtjes mee naar huis. Het zou fijn zijn als u deze woordrijtjes ook thuis wilt oefenen.

Met rekenen werken we o.a. aan het goed tellen van aantallen, het goed schrijven van de getallen, splitsen en delen van hoeveelheden (bijv. 5 kan je splitsen in 4 en 1, maar ook in 3 en 2, 5 en 0 enz.), meer/ minder/evenveel en het vinden van routes op een plattegrond.

 

Komende week ronden we het thema familie/ Kinderboekenweek af, we hebben in de klas met heel veel plezier hier aan gewerkt. Na de herfstvakantie zullen we starten met het thema sprookjes.

 

Juf Edda en juf Marloes

Scholen:
© 2014 -  IKC  't Palet Locatie Centrum
Gedempte Biersloot 3 d,  3131 HJ, Vlaardingen - Telefoon: (010)4342697 - E-mail: directie.centrum@palet.info