Artikel groep 8

Wiese:
Het kamp was super!
We hebben allemaal leuke spelletjes gedaan waaronder paintball.
In de bus moesten we nog niets van de kinderen van Palet Holy hebben, maar uiteindelijk werd het heel gezellig. De kampleiding was aardig en het eten lekker. Ik hoop dat we het nog eens over kunnen doen!!!

 

Nikita :
Het kamp was super leuk .
We hebben heel veel gedaan en super veel lol gehad met ‘t Palet Holy.We hebben lekker gegeten en zijn vaak in de maling genomen door de meesters en juffen.De spelletjes waren leuk om te doen .We gingen onder andere buldoggen, stratego, één tegen allen, paintball en een zaklampenspeurtocht doen.Ook hebben we veel gedanst en gezongen en tot diep in de nacht liggen kletsen. Eigenlijk wilden we vrijdag nog lang niet naar huis.

 

Max/Mike
Het was een leuk en lang kamp waarin we veel lol hebben gemaakt.Natuurlijk met de jongens en meisjes van t Palet Holy. Met veel leuke opdrachten disco’s en muziekjes van de radio.Wild en druk in de nacht en buiten spelen overdag.We hebben ons goed kunnen vermaken zonder elektronica en ouders.Bij de wiebelboom (een omgevallen boom die op en neer wipte als je er op ging zitten). Hebben we veel zitten te chillen met elkaar.Weinig akkefietjes en veel  lol zorgden voor een geslaagd kamp.En de leraren hebben zich ook geweldig vermaakt.


Groep 8 heeft een spannende, drukke tijd achter de rug.

 

Ten eerste was daar in februari de C.I.T.O. toets, drie dagen hard zwoegen aan toetsopgaven op het gebied van taal, rekenen, studievaardigheden en wereldoriëntatie. Daarna was het wachten op de uitslag. In de tussentijd gingen de kinderen op zoek naar een school voor volgend jaar. Dat is altijd een spannende maar  leuke klus. Naar voorlichtingsavonden, open avonden, er samen veel over praten en dan een keuze maken. Welke school past echt bij mij, waar ga ik na de basisschool naartoe.

Na de voorjaarsvakantie was het tijd om een definitieve keuze te maken en het inschrijven kon beginnen. Naar het inschrijfmoment  met een dikke enveloppe (met het schooladvies en alle toetsuitslagen enz.) en nog wat gegevens van thuis.  Een gesprekje voeren met een leerkracht  van die nieuwe school, soms nog een extra onderzoek, zenuwen en spanning …….. het hoort er allemaal bij.

Inmiddels zijn alle kinderen ingeschreven en sommigen weten zelfs al of ze zijn toegelaten op de school van hun keuze.  Ook dat is altijd weer een spannend moment! Na de Meivakantie zullen we weten of alle kinderen een goede plek op het voortgezet onderwijs hebben gevonden.

Dan hoor je altijd dat er vanaf dat moment niet meer gewerkt wordt in groep 8, maar niks is minder waar. De kinderen zijn nog steeds elke dag hard aan het werk, alle vakken gaan gewoon door en elke dag komt er nog wel nieuwe stof aan bod.

Zo werken de kinderen nu met rekenen allemaal op hun eigen niveau en maken ze zelfs hun eigen weekplanning. Zo trainen  ze ook meteen het  plannen en organiseren van hun werk. Iets dat in de brugklas met al die verschillende lessen, uren, lokalen en het huiswerk iets heel belangrijks is.

Ook taal, spelling, lezen, begrijpend lezen enz. gaan gewoon door. Zo zijn we met taal flink aan het ontleden geslagen en zijn er de laatste tijd veel  “lijdende voorwerpen” in de klas.

Met Wereldoriëntatie sluiten we nu het thema “wereldgodsdiensten” af  en staat het thema  “oorlog en vrede”  klaar om te beginnen.

Natuurlijk staan er ook nog een heleboel leuke dingen op groep 8 te wachten.

Volgende week het schoolkamp,  4 dagen plezier en gezelligheid in de bossen van Austerlitz. Dat belooft een hele leuke week te worden. De voorpret is inmiddels in volle gang….. het maken van een vlag, de voorbereidingen voor de bonte avond, het bespreken van de spellen en activiteiten, enz.

En na kamp gaan we dan echt de laatste periode in…..Dat betekent dat we na de meivakantie zullen gaan beginnen aan het voorbereiden van de afscheidsavond . De musical zal dan bijna elke dag een onderdeel van het programma zijn. Een eigen musical maken is altijd erg hard werken…..de rollen verdelen, teksten leren, liedjes leren, leren toneelspelen, decorstukken maken, attributen en kleding verzamelen, posters maken, kosten berekenen….. maar vooral SAMEN naar een mooi afscheid toe werken.

Kortom….. Groep 8 is hard op weg om hun basisschooltijd te gaan afsluiten en bijna klaar om aan een nieuwe periode in hun leven te gaan beginnen!!!

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
Scholen:
© 2014 -  IKC  't Palet Locatie Centrum
Gedempte Biersloot 3 d,  3131 HJ, Vlaardingen - Telefoon: (010)4342697 - E-mail: directie.centrum@palet.info