Artikel groep 7

Het interview met Syta Platinga

Op7 maart 2013 hebben groep 7 en 8 op skype met Syta Platinga in Indonesië in deplaats Bali  een interview gehad.
Ze werktzelf bij stichting Kolewa . Zij zamelt geld in voor kinderen met een hazenlip.
Anita is zo’ n meisje die geholpen is. Zij is 10 jaar. Anita had een dubbele hazenlip.
Dan duurt de operatie een paar uur.
Luuk Erkens vroeg als eerst: als wij het geld ingezameld hebben wat gaat u er dan mee doen? 
Antwoord: we kijken eerst naar het bedrag, dan kijken we hoeveel kinderen we er mee kunnen helpen en vervolgens kiezen we iemand uit van dewachtlijst die we dan kunnen opereren.
Maja had een open gehemelte en een hazenlip. Zij is 4 jaar. Omdat zij een open gehemelte heeft helpt Syta om te zorgen dat het niet uit haar neus loopt. Dan eet ze vaak pap.                                                                     

Groetjes van Simon de Gier  enManon Leenders


Hallo lezers

Hier even een stukje over alles wat er dit schooljaar zoal gebeurt in groep 7. Groep 7 is een gezellige groep bestaande uit 10 jongens en 14 meisjes. Meester Richard is de vaste groepsleerkracht in groep 7. Op dinsdag heeft hij meestal een ICT dag en geeft meester Remke les.

In groep 7 gebeurt er dit schooljaar een hoop. Zo is de hoeveelheid huiswerk dit jaar behoorlijk toegenomen. Bijna dagelijks hebben de leerlingen hun agenda’s nodig voor vakken als (werkwoord)spelling, rekenen, Engels en topografie. Daarnaast maken de kinderen ook nog 2 werkstukken en houden zij allemaal een spreekbeurt met behulp van een powerpoint.

Buiten het harde werken is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zo zullen er dit jaar natuurlijk weer buitenschoolse activiteiten zijn. Inmiddels is er voor de jongens al een schoolvoetbal toernooi geweest.

Naast de sportieve activiteiten zijn er binnen school natuurlijk ook nog andere activiteiten waar wij mee bezig zijn.  Overige activiteiten zijn; atelier, techniek, schoolvieringen, sportdagen en niet te vergeten schoolkamp voor de groepen 5, 6 en 7. Dit duurt echter nog wel even!

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
Scholen:
© 2014 -  IKC  't Palet Locatie Centrum
Gedempte Biersloot 3 d,  3131 HJ, Vlaardingen - Telefoon: (010)4342697 - E-mail: directie.centrum@palet.info