Artikel groep 4

De start van het schooljaar was goed. De groepen 4 zijn doorgestroomd naar een enkele groep 5 en een 4/5 combinatie.
De groep 5 is begonnen met het herhalen van de stof uit groep 4.

Spannend was dat wij dit jaar zijn begonnen met Engelse lessen. Deze worden op maandag om de week gegeven door Juffrouw Suzanne. De kinderen zijn razend enthousiast.

Verder hebben wij een nieuwe taalmethode. Dit was wel even lastig. In één week werd het zelfstandig naamwoord, het lidwoord, het werkwoord en het bijvoeglijk naamwoord aangeboden, dat was wel erg veel. Gelukkig beginnen we het nu allemaal door te krijgen.
In groep 5 krijgen de kinderen om de week (oneven weken) zwemles in De Kulk. Wij hopen de eerste diploma's rond de Sintperiode te zien. Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken.
Een fijn project waar we met plezier aan terug denken is "De leuke klas". Gedurende drie weken zijn wij bezig geweest met het herhalen van sociale vaardigheden zoals hoe voel je je, wat wil je en hoe zeg je dat.
We gaan nu een spannende en drukke periode tegemoet. De Sint komt weer in het land. de eerste rapporten worden gemaakt en al snel volgen de lichtjes in de bomen.

Wij hebben er veel zin in! 

Hard werken in groep 4, maar ook een heleboel plezier!
Dit jaar zijn de kinderen van groep 4 gestart in groep 4 bij juf Fleur en in groep 4/5 bij Juf Nadia. Spannend zo’n nieuw jaar, maar toch ook wel erg leuk om eindelijk in groep 4 te zitten!
Dit jaar gaan de kinderen van groep 4 met rekenen aan de slag met sommetjes t/m 100. Ook zijn we met de tafels begonnen wat de kinderen erg leuk vinden! Oefenen jullie thuis mee met  de kinderen?
Ook zijn we van start gegaan met een nieuwe taalmethode, we hebben al geleerd wat een  zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, lidwoord en een werkwoord is. Bij spelling is er een hoop nieuw dit jaar, nieuwe regels waardoor het spellen opeens niet meer zo makkelijk is.
Lezen vinden wij in groep 4 nog erg belangrijk, daarom werken wij 3x per week met lekker lezen om aan het technisch lezen te werken. Wat fijn dat er zoveel hulpmoeders zijn die ons helpen! De kinderen lezen met plezier op hun eigen niveau.
Pepernoten bakken, knutselen en liedjes zingen, ook dit jaar zijn we weer van start gegaan met Atelier wat voor de kinderen van groep 4 nieuw is. Bij een andere juf met kinderen uit andere klassen werken de kinderen met plezier aan hun opdracht.
We hebben ook al erg leuke uitjes gehad dit jaar, we zijn naar het theater geweest en ook hebben de kinderen zelf al een optreden gegeven aan de hand van de Drama lessen van Juf Nadia Stolk. De kinderen van groep 4 van juf Fleur zijn ook al in het hol van de mol geweest in het hof.
Al met al hard werken maar we doen het met een hoop plezier!

Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
Scholen:
© 2014 -  IKC  't Palet Locatie Centrum
Gedempte Biersloot 3 d,  3131 HJ, Vlaardingen - Telefoon: (010)4342697 - E-mail: directie.centrum@palet.info